2011. július 23., szombat

védőoltás - 3. hónap

Több mint 4 héttel ezelőtt kapta meg Kislányunk a két hónapos korban beadandó védőoltásokat, ezért most kedden ismét elérkezett az ideje annak, hogy látogatást tegyünk az orvosnál a 3 hónapos korban szükséges védőoltások beadása miatt.
Ez alkalommal is kértünk ajánlott oltást, most a rotavírus ellen, illetve beadásra került az egy hónappal ezelőtt kapott kötelező - DTPa+IPV+Hib - oltás emlékeztető oltása is.

Talán én lepődtem meg a leginkább azon, hogy gyermekünk milyen jól viselkedett a rendelőben.
Szerencsére a Kisbabánk a rotavírus ellen védelmet nyújtó anyagot szájon át kapta meg, így ekkor csak grimaszolt és alig akarta lenyelni a – gondolom – rossz ízű folyadékot. Fellélegeztem, hogy ez alkalommal nem 2, hanem csak 1 tűszúrást kap.
Mielőtt a kötelező oltást a bal combjába megkapta, Anna Emese még mosolygott, de a szúráskor sem sírt, csak kérdőn, lélegzetét visszafolytva nézett. Miután a doktornő végzett az injekció beadásával, a Picur újra mosolyra húzta a száját, mintha semmi sem történ volna.
Tehát az orvosnál töltött kb. negyed óra alatt a Kisbabánk csendben volt, sírásnak nyomát sem éreztem.

Hála istennek a mostani alkalommal is elkerülte Kislányunkat a láz. Bár azt nem mondhatom, hogy Bébike most sem volt nyűgös, de én az esti nyugtalanságot nem az oltásnak, hanem az időjárásnak tudom be, hiszen akkor éjjel nem viccelt a vihar; hihetetlen villámlások, dörgések voltak, de a Picur akkor már békésen szundikált az ágyában. Még mosolyogtunk is egy keveset azon, hogy a kis szervezete éjszaka mintha nem érzékelné a kinti időjárást, a nyugodt alvását nem zavarhatja meg holmi villámlás, vagy mennydörgés. De csak addig mosolyogtunk ezen, míg a villámlással egy időben meg nem érkezett a legnagyobb dörgés. Ettől még mi is összerezzentünk, és erre már Manóka is felébredt. De gyorsan megnyugodott, evett is egy keveset, majd hajnalig folytatta a szundítást.

Ma már nyugodtan mondhatom, hogy a mostani oltást is minden gond nélkül vészeltük át.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése