2010. október 18., hétfő

védőnőnél - II.

Ma, a 18. várandóssági héten érkezett el a második és egyben utolsó találkozás a mostani védőnővel.

Mióta nem találkoztunk, azóta csupán 1 kérdés jutott eszembe: vajon mit lesz érdemes venni, kézi, vagy gépi mellszívót? De a védőnőnél töltött fél óra alatt sorra jöttek elő belőlem felmerülő kérdések. És kaptam jó tanácsokat is a mostani időszakra vonatkozóan:
  • Igen, most tovább folytatódik a magzat csontosodási folyamata, ezért javasolt sok kalciumot tartalmazó ételeket fogyasztani. De heti 2-3 kalciumos pezsgőtabletta is megfelelően kiegészíti a folyamatosan szedett magzatvédő vitamint.
  • Bár a koffein nem jó, de 1 erős, vagy 2 gyengébb kávé - egészséges anya és baba esetén - nem gond. Hiszen, ha nincs probléma a terhesség során, akkor egy kis élettel tölt fel a kávé és nem kell végigkóvályogni a napot.
  • A 3D-s, 4D-s ultrahangos vizsgálatot a 28. hét előtt javasolt elvégezni, ugyanis az után már alig van helye a picinek ott, bent, így akkor már nem kapható annyira élvezhető látványt nyújtó kép.

Ismét mérlegre álltam, ami a másfél hónappal ezelőtti állapotnál csupán 1 kilóval mutatott többet. Húha, már csak max. 12 kilót szedhetek magamra március végéig!
Ezt követően a védőnővel meghallgattuk a kicsi szívét is, ami reggel 150-et vert percenként. De az is lehet, hogy a doppler-készülék kicsit felzaklatta a babát, ugyanis kicsit sokáig tartott, mire hallható szívhangot sikerült találni, de ez, a 150 szívverés normális, ugyanis 120-160 között van a normál tartomány.

A találkozó végén kézhez kaptam a beszerzendő babakelengyéről szóló, 80 tételből álló listát is, igaz, ebből 9 tétel csupán a kismama számára szükséges.

A legközelebbi találkozás alkalmával már új védőnő fogad, de remélem ő is szimpatikus lesz és felkészülten tud segítséget nyújtani a babavárás és az az utáni időszakban.

4 megjegyzés:

  1. Nekünk ilyen márkájú van:
    http://medela.hu/index.php/termekeink/fejesi-eszkoezoek/alkalmi-hasznalatra

    Előbb volt a Base de utána kellett a gépi, így béreltünk ehhez egy motort, de később vettünk egy Mini Electric-et. (egy kicsit hangos de teszi a dolgát).

    De ez majd akkor elég megvenni mikor kiderül, hogy lesz-e tejed, mert eléggé drágák. A bababolt szemlén elég megnézni, hogy mennyibe kerül mert Szegeden is több ezer Ft különbség volt.

    VálaszTörlés
  2. Azé durva a 80 tételes lista, ha gondolod átnézzük és kihúzzuk a mi szerintünk feleslegest belőle. :-) Nekünk volt lista oszt volt hogy teljesen felesleges dolgokat is majdnem beszereztünk. Nem 'tom mekkora a pénztárcátok, de jó lesz az a pénz másra is menet közben.

    VálaszTörlés
  3. Én egyelőre azt a tanácsot kaptam, hogy (ha nem tudok kölcsön kérni) vásároljak kézit. És állítólag azért nem kellene a baba érkezéséig várni a mellszívó beszerzésével, mert ha előre tudható, hogy otthon kell hagyni a babát, és tejet is kell neki előkészíteni, akkor már a kezdetektől fejni kell, nem szabad sokáig várni.
    Márpedig kénytelen leszek itthon hagyni, ugyanis júniusig tart a sulim a következő félévben...

    A másik: hétvégén otthon leszünk. Összefutunk?

    VálaszTörlés
  4. Persze! Csörgess meg és megbeszéljük!

    VálaszTörlés