2011. június 15., szerda

védőoltás

Mivel Kislányunk már elmúlt 2 hónapos, ezért elérkezett az ideje a 2 hónapos korban aktuális oltás(ok) beadásának. A kétórás rendelési idő alatt sikerült pont akkor elindulni és hazaérkezni, amikor esett az eső, de semmi gond, végre túl estünk rajta.
Most a DPT (régi nevén Di-Per-Te) kötelező, és a pneumococcus elleni ajánlott védőoltást kapta meg a mi Picikénk.
Megfogadtam - mert jónak tartottam - az újságban olvasott jó tanácsokat (bár, ha nem olvasom, akkor is így tettem volna), azaz Anna nem volt éhes, nem volt álmos, hiszen logikus, hogy akkor nyűgösebben viseli nem csak a kisbaba, de a felnőtt is a megpróbáltatásokat. Persze ennek ellenére már előre tartottam attól, hogy mi lesz az orvosnál, mennyire fáj majd neki, sokáig sír-e... stb.
A rendelőben szerencsére csak 1 anyuka volt előttünk, így mire kivettem a Picurt a babakocsiból, már be is mehettünk. A rövid rutinvizsgálatot követően már elő is került a két injekciós tű, melyek tartalma a Kicsi 1-1 combjában kötött ki. A szurik beadását némi sírás követte, de az orvos nem rögtön egymás után adta be az ellenanyagokat, így a két injekció közötti néhány perces szünetben sikerült egy kicsit megnyugtatni a Kisbabát. Már sem a felöltözéskor, sem a 2 perces hazafelé úton nem volt semmi gond, a Baba olyan volt, mintha semmi sem történt volna. A Bébike hazaérkezés után is nagyon nyugodt volt, nem igényelte a vele való foglalkozást, ezért lefektettem az ágyba, ahol magától elaludt, és 2 órán keresztül fel sem ébredt.
Nem mondom, hogy az esténk nyugodt volt, de Anna nem volt nyugtalanabb most sem, mint amennyire az szokott lenni. Azt mondják, a DPT oltást általában 24-48 órán belül enyhe tünetek követik; hőemelkedés, lázas állapot léphet fel, de szerencsére a Picinket egyelőre a hőemelkedés és a láz is elkerülte, sőt az éjszakát is - akár csak az ez előtti 3 napon - hajnali étkezések nélkül átaludta.
Nagyon remélem, hogy a későbbiekben szükséges oltások sem viselik meg ennél jobban! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése