2011. április 7., csütörtök

az első itthon töltött éjszaka

Szerdán – 3 nappal a Kislányunk megszületését követően – végre hazajöttünk mindannyian.
Számomra is furcsának tűnt, sőt, először el sem hittem hogy nekem, a császármetszéssel is csupán annyi időt kell a kórházban töltenem, mint azoknak, akik „rendesen” szülnek.

A Babák a születésük után veszítenek a súlyukból, ezért ha a Pici nem kérne előbb enni, akkor most még minden 3 órában fel kell ébreszteni, hogy elég táplálék jusson a gyomrába.
Ma éjszaka a mi Kislányunk közel kétóránként, magától felébredt: fél 11 után először fél 1-kor, utána 3-kor, majd fél 5-kor kezdett el nyöszörögni. Most még nagyon tapintatos, csak óvatosan, egész halkan jelzi, hogy foglalkozást igényel.

Igaz, a legutolsó hajnali ébredése már nem csak egy kb. 20 perces etetésből állt, mivel kb. 2 órán keresztül lefoglalt minket:
  • evett, majd úgy tűnt, hogy elég volt neki az anyatej, de ekkor elkezdett nyöszörögni – ezt többször is eljátszotta,
  • kétszer átcseréltette a pelenkát,
  • majd végül – a saját ágyában sírdogálva – csak elérte, hogy a szülei mellett aludhasson.

A kórházi éjszakákhoz képest sokkal jobb volt az itthoni. Talán a Kicsi is érzi, hogy most már jó helyen van, nyugodt lehet. Bár most, a legelején természetes, hogy mi alkalmazkodunk hozzá, de idővel úgyis minden alakul valahogyan és egymáshoz igazodunk.

9 megjegyzés:

  1. Belejöttök mindenbe :))
    (ne szúrjatok ki magatokkal, hogy veletek alszik...túl hamar rájön, hogy az jó, és akkor lőttek a nyugalomnak)
    Örülök Nektek, édesek vagytok :))

    VálaszTörlés
  2. nekünk sem áll szándékunkban rászoktatni. :)
    reggel 6-ig a saját ágyában aludt. csak tudod, hajnal 4-től 6-ig nyűglődés volt, és egyszerűbbnek láttam ezt, minthogy még ki tudja meddig próbálkozzunk berakni a saját helyére... :S

    VálaszTörlés
  3. vagy ne szúrjatok ki magatokkal!!! hogy egyfolytában felugrotok éjszaka, ha melletetek békésen tudna egyébként szunyokálni. jó a mamának, jó papának és szuper a babának. a mi babánk ebben a nyugalomban 1 hónapos korától átaludta az éjszakát. aztán amikor már nem igényelte a társaságunkat beköltözött az ágyába. vissza sem akar jönni. nekem hiányzik :) ki kell használni minden ilyen éjszakát, mert úgysem akar majd 20 éves korában hozzád bújva aludni!!!

    VálaszTörlés
  4. vagy hagyjuk a fülünkbe ültetni a bogarat, és éjjel rettegjünk attól, hogy rengeteg szülő ráfekszik, agyon nyomja álmában a kisbabáját, vagy ha nem a szuszt nyomja ki a gyerekből, akkor a takaróval úgy beborítja, hogy a gyerek a paplan alatt fullad meg. mert hogy van, aki ilyen rémtörténetekkel "boldogít"...
    jaj de nagyon nem tudom, hogy mi lehet a jó megoldás!!!

    VálaszTörlés
  5. ötlet: ha paráztok vele aludni, toljátok oda kiságyat, és vegyétek le a rácsot. akkor van kontaktus, mégis külön fekszik. nem kell felkelni éjszaka, csak odamászni félálomban.

    VálaszTörlés
  6. igazából nem parázunk annyira vele aludni, viszont a kiságyat nem tudjuk tologatni, a hálószoba mérete és adottságai miatt :)

    VálaszTörlés
  7. Sok Sok boldogságot és örömöt a nagylányotokhoz:)))) jó a blog lehet belőle ihletet kapni.
    üdv: Barna Szilvi

    VálaszTörlés
  8. Köszönjük a jókívánságokat! Meg a blog dicséretet is, azt 97%-ban Zita érdeme :)

    VálaszTörlés
  9. kedves Szilvi, nagyon köszönjük, hogy minden jót kívánsz, és a dicséretet is!

    VálaszTörlés