2010. december 12., vasárnap

varrótanfolyam - első alkalom

Hasznos dolog a varrás, hiszen jó tudni, hogy hogyan lehet megjavítani egy elszakadt ruhát, felvarrni a nadrág szárát, vagy azt, hogy hogyan kell saját kezűleg, apró, egyedi ajándékokat készíteni.

Egyelőre még nem foglalkoztatott annyira ez az egész, hogy rászánjam magam egy varrótanfolyamra. De a varrás apró rejtelmeinek megismerése most még talán belefér az időmbe, ráadásul a megszerzett tudás nem is olyan sokára még hasznos is lehet, mivel a nemsokára megérkező kis ember és a szűk család részére is rengeteg egyedi dolgot gyárthatok és akármennyire is jó gyerek lesz a pici, biztos néha-néha elszakít pár ruhát.
Nem túl régen vettem észre az interneten egy nagyon jó paraméterekkel rendelkező, kezdők számára induló varrótanfolyamot. Az oktatás tegnap kezdődött el. A 9 alkalmas, 45 órás varrótanfolyam délután 2-kor kezdődik és este 7-ig tart. Ennél az időpontnál jobbat elképzelni sem tudok: hiszen még hétvégén sem kell korán kelni, és az ebédet is nyugodtan el lehet fogyasztani, ráadásul még esti program szervezésekor sem tesz keresztbe. A tanfolyam a Király utcánál van, azaz itthonról 20-25 perc alatt oda is tudok érni.
A kezdő csoport szerencsére tényleg az alapoktól vezet be a varrás rejtelmeibe. Az első órában megismerkedtünk a varrógéppel, befűztük a cérnát és egy órával az óra kezdete után már anyagot kaptunk a kezünkbe, hogy megtapasztalhassuk hogyan is működik a szerkezet, ami előttünk van. Az első alkalom végére már 7 darab gyakorló feladaton voltunk túl. De a gyakorlati oktatás kiegészítéseként még ajándék DVD-t is kaptunk, amin oktatóvideókon keresztül további érdekes és hasznos fortélyokat lehet megismerni.
A tanfolyamot bár nincs házi feladat, de a szervezők ajánlják az itthoni gyakorlást is, hiszen a feladok csak plusz gyakorlással tudnak kifinomulni és berögzülni. Sajnos egyelőre nálunk nincs kéznél varrógép, de talán hamarosan erre is kitalálunk valamit, ami segíti az itthoni felkészülést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése